Vandaag is het weer zo ver,het is vaderdag.

Maar wat als het een dag is zonder vader?

 

 

 

Voor veel mensen is dit een feest, je vader lekker verwennen, cadeautjes geven en leuke dingen doen. Helaas geldt dit niet voor iedereen. Voor mensen die hun vader verloren hebben, nooit gekend hebben of geen contact meer hebben met hun vader kan dit een nare dag zijn.

 

Mijn vader is nooit een vader voor mij geweest. Hij heeft mij voor het grootste gedeelte alleen maar pijn en verdriet gedaan. Ik heb dan ook geen contact meer met mijn vader. Dit zorgt soms voor hele moeilijke momenten, als ik bijvoorbeeld een vader met een kindje zie spelen krijg ik echt een steek van jaloezie door mij heen. ‘Waarom heb ik dit nooit mogen meemaken?’ Een dag als vandaag, vaderdag, doet mij dan ook best wel zeer. Al die leuke berichten op facebook over vaderdag, leuke cadeautjes en tips waarmee je hem kunt verwennen en alle leuke dagjes uit enzo.

 

Maar wat kan je doen om deze dag door te komen zonder je al te rot te voelen? Hier zijn een aantal tips:

 

1. Vermijd social media.

Op social media als facebook en twitter staan heel veel berichten over vaderdag die je zeer kunnen doen. Door dit te vermijden voor een dagje krijg je zelf een wat minder rot gevoel en wordt je minder geconfronteerd met de pijn die een dag als deze bezorgt.

 

2. Zoek afleiding.

Ga leuke dingen doen met anderen of die je zelf gewoon heel leuk vindt. Hierdoor ben je niet zo met de dag bezig en heb je zelf ook wat leuks.

 

3. Schrijf het van je af.

Soms kan het fijn zijn om de pijn die je voelt en de gedachten die je hebt van je af te schrijven. Hierdoor blijf je er niet zelf mee zitten.

 

4. Verwen jezelf.

Als je je rot voelt kan het fijn zijn om jezelf een beetje te verwennen. Hierdoor ontspan je je wat meer en ga je je wat fijner voelen.

 

5. Laat de emoties er zijn.

Dit klinkt misschien raar, want je wilt toch dat je je juist niet rot voelt? Maar door die huilbui of boosheid toe te laten zal het nare gevoel juist gaan wegzakken. Hoe meer je het gevoel wegdrukt, hoe sterker het gevoel gaat worden.

 

 

 

 

Ik wens iedereen die vandaag vaderdag gaat vieren een hele fijne dag. En voor de mensen die dit niet kunnen, heel veel sterkte vandaag en maak er toch een beetje een leuke dag van voor jezelf!